Naine pildistas end 14 nädalat järjest. Põhjus jättis sõnatuks tuhanded emad üle maailma.

‘Ma olen ema. Ma olen väsinud, murtud ja valus. Mul on tükke, muhke, märke ja lotendavaid kohti.’ Nii halastamatult algab Uus-Meremaalt pärit kahekordse ema ja toitumisspetsialisti, Julie Bhopali, aus blogi.

Meie ühiskonnas oleme pidevalt vastamisi piltidega bikiinides naistest, kes peagi pärast sünnitust on rekordajaga oma vana vormi tagasi saanud. Kuid reaalsus enamikele naistele, kellel ei ole tervet armeed lapsehoidjaid, isiklikke treenereid ja toitumisspetsialiste, on täiesti erinev. Selleks, et need naised ei tunneks end üksikuna, alustas Julie pärast tema teise poja sündi ausa fotoprojektiga.

emadus 1

Pärast sünnitust alanud 14-nädalase perioodi vältel jäädvustas Julie emadusega kaasnevad peidetud mõjud naise kehale, millest inimesed ei räägi. “Keha muutub raseduse ajal, ekstreemselt isegi. See on hirmutav ja raske ning võib olla otseselt jäle ja häiriv, aga see on päris ja normaalne,” kirjutab ema.

emadus 2

Esimene foto kujutab naist vaid 24 tundi pärast sünnitust. “Sa võid ikka välja paista ja tunda nagu sul oleks arbuus (või kaks) kõhus. See on tihti tombuline ja vetruv. Ma sünnitasin loomulikul teel ja tunne on, nagu minust oleks välja tulnud veoauto, mitte arbuus.”

Fotot, mis on tehtud 2 päeva hiljem, kommenteeris Julie järgnevalt: “Igalt poolt lekib. Tõesti IGALT POOLT. Ma olen kehamahladega lagane. Ma kannan mitte ühte, vaid kahte hiiglaslikku pesukaitset kahe paari vanaema aluspesuga ja üritan sünnitusjärgset verejooksu kontrolli all hoida. Minu seest tulevad välja golfipalli suurused hüübinud verelimakad. Pean need alles hoidma ja uuringutele saatma, et olla kindel, et see ei ole osa platsentast. Kuhu on kadunud mu väärikus?”

emadus 3

Pärast kahte nädalat: “Paistan rohkem elus… Vist käisin hommikul duši all. Kõht on ikka paistes, kahaneb, kuid paistes. Ma endiselt veritsen – nagu päevad, mis kunagi ei lõppe. Olen pidžaamadest välja saanud ja rockin nüüd hoopis rasedate riideid. Näed, neid võib kasutada rohkem kui üks kord!”

Pärast 14. nädalat on kahekordne ema ametlikult “vast-sünnitanud” faasist väljas: “Tunnen end vähem zombina ja rohkem inimesena. Mulle on jäänud märgid emadusest. Kõht paistab lame, aga kannab endaga venitusarme ning nahk, vajunud arm ja kõhulihased ei ole veel taastunud.”

emadus 4

Kõige selle eest on Julie emadus end rikkalikult ära tasunud: “Ma ei pruugi enam kunagi maratoni joosta, sest ma ei usu, et mu vaagnapõhi elaks selle üle, kuid ma jooksen lastekasvatuse maratoni päev läbi ja minu poisid on seda nii paganama väärt – ma jumaldan seda!”

emadus 5

Kõigile uutele emadele on sellel blogijal oluline sõnum: “Sa ei pruugi välja näha nagu järgmine Victoria’s Secreti aluspesu modell, aga keskendu sellele, kuidas sa end tunned. Ole enda ja oma keha vastu lahke ning näed hea enesetundega välja nii nagu pead. See võib natukene aega võtta. Pärast esimest sünnitust läks mul selle saavutamisega kauem kui nüüd. Enda ning pere jaoks õigete asjade tegemine nõuab julgust ja võtab jõudu ning emana on sul mõlemat piisavalt. Toida ja armasta oma lapsi läbi ja lõhki ja ära unusta: Sa oled ilus, sa oled hämmastav, sa oled ema!”

emadus 6

Julie Boshale näitab meile oma töötlemata ausate fotodega ja räägib avameelselt, kuidas emadus TEGELIKULT keha mõjutab – see on täiesti okei ja loomulik. Jaga neid fotosid kõigile, keda tead, et näidata neile emadele, et nad ei ole üksi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga